Župnija MIRNA PEČ - 900 let pod varstvom sv. Kancijana

vstopi in moli

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk

Oratorij 2010

E-pošta natisni

Jaa, končno nekaj slik iz Oratorija. Ampak, ker smo se naučili, da moramo paziti na čas, zaenkrat samo nekaj za pokušino :)

 

Romanje aprila v Međugorje

E-pošta natisni

Nekaj slik, ki so le del spomina na romanje v Međugorje.

 

Prošnji teden

E-pošta natisni

Ponedeljek, torek in sreda pred praznikom Gospodovega vnebohoda so veliki prošnji dnevi.

Naši predniki so zaupali, da Bog more zanje ugodno urejati povsem zemeljske stvari kot sta dež in dobra letina. Mi pa se prav glede teh vsakdanjih stvari bolj zanašamo na tehniko, na naše znanje, Boga pa uporabljamo le še za zdravnika v sili in za krivca kadar naše znanje in prizadevanje ne da pričakovanih sadov.

V bližnjih prošnjih dnevih naj se pokaže, da še kako računamo na svoje delo, znanje in tehniko toda hkrati priznavamo, da ne zmoremo vsega. Naj bo naše sodelovanje v prošnji procesiji znamenje, da vse izročamo Bogu.

Ob vedno bolj opaznih znamenjih škodljivega poseganja v naravo so nam ti dnevi tudi spodbuda za odgovorno ravnanje z naravnimi dobrinami.

 

Pričevanje prebuja poklice

E-pošta natisni

je letos, v letu duhovnikov in v letu priprave na evharistični kongres, geslo tedna molitve za duhovne poklice, ki ga v Cerkvi na slovenskem obhajamo od ponedeljka, 19. Aprila, do nedelje, 25. aprila – nedelja dobrega pastirja, ki letos sovpada s peto obletnico izvolitve papeža Benedikta .

Zakaj teden molitve? Veste, da se duhovnikov ne da ne kupiti ne uvoziti, treba jih je izmoliti. Samo na tak način ima župnija župnika. To posebej čutijo tiste župnije, ki so morale letos v naši škofiji ob smrti župnika zakleniti vrata v župnišče. Vabljeni, da s prošnjo za nove duhovne poklice vsaj kakšen dan med tednom pridete k sveti maši in tudi sicer doma večkrat molite v ta namen.

 


Stran 41 od 43

Krščanstvo danes

 
A me slišš?

 
150 let Friderika Ireneja Barage

 
Češčenje

Povabljeni, da se ob četrtkih, ki je ustanovni dan evharistije, pridružite molitvi pred Najsvetejšim.
Po češčenju povabljeni na srečanje v župnišce.

 

Karitas

Zadnjo številko revije Žarek dobrote za mesec marec si lahko prenesete ali preberete TUKAJ.

Verouk 2017/18

Za bralce beril