Župnija MIRNA PEČ - 900 let pod varstvom sv. Kancijana

vstopi in moli

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk

Celodnevno češčenje

E-pošta natisni

V zakramentu ljubezni nas Jezus sam pričakuje. Vabi nas k sebi: »Pridite k meni vsi, ki se trudite in ste obteženi in jaz vas bom poživil«. Ob njem moremo dobiti mir in tolažbo, si odpočiti in odložiti bremena, ki nas pritiskajo k tlom. Na veliki četrtek, ki je dan postavitve evharistije, je bil naš pogled tako močno usmerjen v premišljevanje Jezusovega trpljenja, da je veličina postavitve evharistije ostala zakrita, v ozadju. Dan celodnevnega češčenja pa je vabilo, da se zahvaljujemo za Jezusovo na videz tako skromno, pa nadvse močno navzočnost med nami. To v polni meri izkušate vsi tisti, ki prihajate k češčenju ob četrtkih. Naša izkušnja nam govori, da tolikokrat vse odpove – tudi mi sami. Jezus v tabernaklju pa nam je vedno na razpolago, ne odpove. Radi stopimo v to zavetje miru. Kdor se je kdaj približal Jezusu ve, da ga ta ne bo nikoli razočaral. Svete maše na dan celodnevnega češčenja bodo ob 7.00, 9.00 in sklep češčenja ob 19.00. Med sveto mašo ob 9.00 ter pred sklepom bo priložnost za sveto spoved.

 

Predstava: Evangelij po Čušinu

E-pošta natisni

Slike s prireditve, ko je Gregor Čušin gostoval v naši župniji.

 

Tiha nedelja

E-pošta natisni

V Janezovem evangeliju beremo, da se je pred veliko nočjo Jezus umaknil pred Judi, ki so ga sklenili umoriti in je prebival v samotnih krajih (prim. Jn 11, 54). V bogoslužju to Jezusovo skrito življenje obhajamo s tiho nedeljo. Zato v cerkvi zakrijemo križe.

Pri mašah na 5. postno – tiho nedeljo, boste lahko dobili oljčne vejice, ki jih boste prinesli k blagoslovu na cvetno nedeljo. Dar, ki ga boste ob tem oddali bo namenjen za obnovo vitražnih oken v župnijski cerkvi.

 

Obnova cerkve v Karteljevem

E-pošta natisni

Dragi župljani soseske sv. Primoža in Felicijana v Karteljevem!

Gotovo ste že slišali ali pa tudi sami kdaj uporabili besede pregovora: Dobro blago se samo hvali.

Najbrž ste že pozabili, kakšno podobo je pred dobrim letom vaši vasi dajala cerkev sv. Primoža in Felicijana. Ob lepo urejenih hišah  je bil njen izgled resnično siromašen. Že med samo obnovo, posebno pa od kar je cerkev dobila novo preobleko, so mnogi opazili njeno lepoto. Tako vam obnovljena Božja hiša sama daje dobro spričevalo.

 


Stran 42 od 43

Krščanstvo danes

 
A me slišš?

 
150 let Friderika Ireneja Barage

 
Češčenje

Povabljeni, da se ob četrtkih, ki je ustanovni dan evharistije, pridružite molitvi pred Najsvetejšim.
Po češčenju povabljeni na srečanje v župnišce.

 

Karitas

Zadnjo številko revije Žarek dobrote za mesec marec si lahko prenesete ali preberete TUKAJ.

Verouk 2017/18

Za bralce beril