Župnija MIRNA PEČ - 900 let pod varstvom sv. Kancijana

vstopi in moli

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk

Romanje župnijskih sodelavcev 2009

E-pošta natisni

Na letošnjem romanju župnijskih sodelavcev smo obiskali celjsko škofijo.

Najprej smo se ustavili v Petrovčah, kjer smo si ogledali baziliko Obiskanja device Marije in tam imeli tudi sveto mašo.

Iz Petrovč smo se odpravili na goro Oljko. Gora ima malce nenavadno ime, saj v teh krajih ne rastejo olje, pač pa hmelj. Zaradi križa, ki je na vrhu stal pred postavitvijo cerkve, so ji takrat pravili Križna gora, nato pa je dobila ime po znameniti sliki Fortunata Berganta, na kateri je upodobljen Jezus na Oljski gori. V mogočni cerkvi Svetega križa pa smo občudovali glavni oltar, na katerem je rokoko tabernakelj z mizo, okoli katere sedijo z Jezusom apostoli pri zadnji večerji.

Da na romanju nismo ostali lačni, so za nas poskrbeli Lazaristi v Domu Svetega Jožefa v Celju. Po kosilu smo si ogledali cerkev Svetega Jožefa in duhovno prosvetni center ter se seznanili z njihovimi dejavnostmi.

 

Obnova cerkve na Golobinjeku

E-pošta natisni

Oglejte si slike obnove ter blagoslova cerkve na Golobinjeku.

 

 

Peto srečanje

E-pošta natisni

Pridite k meni in se odpočijte (Lk 10,21–22)

25 Tedaj je Jezus spregovoril in rekel: »Slavim te, Oče, Gospod neba in zemlje, ker si to prikril modrim in razumnim, razodel pa otročičem. 26 Da, Oče, kajti tako ti je bilo všeč. 27 Vse mi je izročil moj Oče in nihče ne pozna Sina, razen Očeta, in nihče ne pozna Očeta, razen Sina in tistega, komur hoče Sin razodeti. 28 Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek. 29 Vzemite nase moj jarem in učite se od mene, ker sem krotak in v srcu ponižen, in našli boste počitek svojim dušam; 30 kajti moj jarem je prijeten in moje breme je lahko.«

 


Stran 43 od 43

Krščanstvo danes

 
150 let Friderika Ireneja Barage

 
Priprave na krst

 
Češčenje

Povabljeni, da se ob četrtkih, ki je ustanovni dan evharistije, pridružite molitvi pred Najsvetejšim.
Po češčenju povabljeni na srečanje v župnišce.

 

Karitas

Zadnjo številko revije Žarek dobrote za mesec marec si lahko prenesete ali preberete TUKAJ.

Verouk 2017/18

Za bralce beril