Župnija MIRNA PEČ - 900 let pod varstvom sv. Kancijana

vstopi in moli

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk

Nastop duhovniškega okteta Oremus

E-pošta natisni

Z duhovniki okteta Oremus, ki so nam pripravili lep in duhovno bogat koncert, smo vstopili v praznovanje 100-letnice posvetitve nove župnijske cerkve v Mirni Peči. Blagoglasno petje je povezovala Nika Strajnar, nas popeljala stoletje nazaj in nam predstavila zgodovino in vlogo župnijske cerkve v vseh teh letih. Med koncertom so se pod oboki 100-letne cerkve razlivali mogočni glasovi orgel, na katerih se je izkazal mladi organist Primož. Z navzočnostjo in molitvijo, kar tudi je prepevanje okteta Oremus, smo sklenili nedeljsko popoldne in bili povabljeni na višek praznovanja, ki bo na binkoštno nedeljo 4. junija.

 

Srečanje zakonskih skupin

E-pošta natisni

V včerajšnjem večeru smo se zakonci župnije zbrali ob pogovoru z zakoncema Metko in Miranom Brozovič. Predstavila sta svoj zakon, preizkušnje skozi katere sta šla in preko katerih sta spoznala da je Gospod z njima in njuno družino.

 

Obisk pri g. Viktorju Kastelicu

E-pošta natisni

»Od kod meni to, da pride k meni toliko Mirnopečanov!«
Tako je g. Viktor Kastelic z veseljem, kakor Elizabeta ob Marijo, v nedeljo, 15. januarja, sprejel obisk mirnopeških župljanov. V stopiški župnijski cerkvi, kjer je pred 50. leti pel novo mašo, je najprej vodil litanije in podelil blagoslov. Druženje smo nadaljevali v župnišču. V prijetnem kramljanju je odkrival prigode župnikovanja v Mirni Peči. V hvaležnosti za lepo nedeljsko popoldne, ki smo ga prebili skupaj, se ga radi spomnimo v molitvi.

Naj mu dobri Bog okrepi in ohrani zdravje.

 

Koledovanje

E-pošta natisni

Drugič zapovrstjo so birmanci v sodelovanju z Župnijsko Karitas izvedli koledovanje. Obujen star običaj je tako med mlajšimi kot starejšimi dobro sprejet.

Letos smo, poleg nekaterih domačih vasi, obiskali še vse Mirnopečane, ki prebivajo v DSO Novo mesto. Razveselili smo tudi tamkajšnjo molitveno skupino. Tako smo poskrbeli, da so bili, nam in tistim, ki so nas sprejeli, prazniki še lepši. Preko posebnih priprav in močne simbolike smo bolj doživeto vstopili v božične skrivnosti.

Namen koledovanja je tudi vzgoja in solidarnost z drugimi. Zbrani denar smo darovali slovenskim misijonarjem, sladkarije in mandarine pa po kraljevsko pojedli :).

 


Stran 3 od 43

Krščanstvo danes

 
150 let Friderika Ireneja Barage

 
Priprave na krst

 
Češčenje

Povabljeni, da se ob četrtkih, ki je ustanovni dan evharistije, pridružite molitvi pred Najsvetejšim.
Po češčenju povabljeni na srečanje v župnišce.

 

Karitas

Zadnjo številko revije Žarek dobrote za mesec marec si lahko prenesete ali preberete TUKAJ.

Verouk 2017/18

Za bralce beril