Župnija MIRNA PEČ - 900 let pod varstvom sv. Kancijana

vstopi in moli

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Home Prva stran Novice Miklavževanje

Miklavževanje

E-pošta natisni

Bistvo Miklavževanja je v tem, da jaz obdarim drugega; kakor smo slišali pri nedeljski homiliji našega gospoda župnika.

Sveti Miklavž je dobri mož, za katerega vemo, da je v resnici živel in nam zapustil lep zgled. Zato se njegovega godovanja še danes od srca veselimo. V Mirni Peči smo mu tudi letos pripravili sprejem. Povabili smo ga v naš skupni dom – cerkev.

Po uvodni skladbi na violini, s katero nas je razveselila Zala, smo prisluhnili Ani in Niki, ki sta se pogovarjali o angelih varuhih. Oni nas spremljajo podnevi in ponoči. So lepi, ker so dobri. Ker tako hitro pomagajo, jim rišemo krila.

Veroučenci so nam prikazali, kako je to tudi videti. Angeli nas spremljajo na poti v šolo in nam pomagajo, ko pridemo do ovire. Angeli so z nami, ko se igramo, in nas potolažijo, ko smo žalostni. Angeli bedijo nad nami, tudi kadar spimo.

Tudi letos so k nam prišli nepovabljeni gostje – parkeljni. Lahko smo videli, kako zelo se ustrašijo molitve. S skupno molitvijo Sveti angel smo jih prepodili iz cerkve.

Med petjem pesmi, pod vodstvom ga. Anite, smo dočakali Miklavžev prihod. Miklavžu je bilo petje všeč, zato je prosil, da mu zapojemo še eno pesem. Z veseljem smo obdarili svetega Miklavža s pesmijo. On pa ni pozabil na nas in nam je prinesel lepa darila. No ja, pravzaprav bi brez angelov, skoraj ostali brez njih.

Veroučenci drugega razreda in njihovi starši se zahvaljujemo vsem sodelujočim, ki so se vabilu k sodelovanju z veseljem odzvali. Vsem pa kličemo: bodimo drug drugemu dar! Če zmanjka idej pa poprosimo svoje angele varuhe za nasvet.

 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži


Karitas

Zadnjo številko revije Žarek dobrote za mesec marec si lahko prenesete ali preberete TUKAJ.