Župnija MIRNA PEČ - 900 let pod varstvom sv. Kancijana

vstopi in moli

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Home Slike Molitveni dan

Molitveni dan

E-pošta natisni

»Nosite bremena drug drugemu«

To je bilo geslo molitvenega dneva za duhovne poklice, ki smo ga 11. septembra obhajali po vseh slovenskih škofijah. Verni iz novomeške škofije so se zbrali prav v Mirni Peči. V molitveni uri pred Najsvetejšim smo molili za solidarnost in ljubezen med kristjani in prosili za svetost duhovnikov ter za nove duhovne poklice.

Sveto mašo, ki je sledila, je daroval g. nadškof Andrej Glavan ob somaševanju duhovnikov in sodelovanju ministrantov. Pri njej je bil med kandidate za prezbiterat in diakonat sprejet bogoslovec Mitja Bulič, bogoslovec 5. letnika iz župnije Črmošnjice. Po končani slovesnosti so verniki odšli domov veselih src in sladkih ust. Gospodinje iz naše župnije so namreč pripravile številne sladke dobrote, ki so marsikomu lahko nadomestile dopoldansko malico.

Mitja, ki se je na škofov klic odzval z odločnimi besedami „Tukaj sem“, je priča, da duhovni poklic ni mrtev. Res nam manjka duhovnikov, zato je prav, da za njih prosimo, saj je po škofovih besedah ta poklic danes „izmoljen“. Zatorej naj nam bodo taka skupna molitvena srečanja v spodbudo, da bomo tudi v svojo osebno molitev vključevali naše duhovnike in tudi tiste, ki se za ta poklic še odločajo.

Molitveni_dan_01
nazaj  Stran 1/10  naprej
Molitveni_dan_01
Molitveni_dan_02
Molitveni_dan_03
Molitveni_dan_04
Molitveni_dan_05
Molitveni_dan_06
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži


Karitas

Zadnjo številko revije Žarek dobrote za mesec marec si lahko prenesete ali preberete TUKAJ.