Župnija MIRNA PEČ - 900 let pod varstvom sv. Kancijana

vstopi in moli

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Home Slike Romanje župnijskih sodelavcev 2009

Romanje župnijskih sodelavcev 2009

E-pošta natisni

Na letošnjem romanju župnijskih sodelavcev smo obiskali celjsko škofijo.

Najprej smo se ustavili v Petrovčah, kjer smo si ogledali baziliko Obiskanja device Marije in tam imeli tudi sveto mašo.

Iz Petrovč smo se odpravili na goro Oljko. Gora ima malce nenavadno ime, saj v teh krajih ne rastejo olje, pač pa hmelj. Zaradi križa, ki je na vrhu stal pred postavitvijo cerkve, so ji takrat pravili Križna gora, nato pa je dobila ime po znameniti sliki Fortunata Berganta, na kateri je upodobljen Jezus na Oljski gori. V mogočni cerkvi Svetega križa pa smo občudovali glavni oltar, na katerem je rokoko tabernakelj z mizo, okoli katere sedijo z Jezusom apostoli pri zadnji večerji.

Da na romanju nismo ostali lačni, so za nas poskrbeli Lazaristi v Domu Svetega Jožefa v Celju. Po kosilu smo si ogledali cerkev Svetega Jožefa in duhovno prosvetni center ter se seznanili z njihovimi dejavnostmi.

 

Popoldne smo obiskali spominski park Teharje. Na poti proti kapelici in spomeniku  smo se v molitvi rožnega venca spomnili trpljenja zamolčanih žrtev vojne in revolucije.

Nato nas je med sadovnjaki vodila pot na Slom. Obiskali smo rojstno hišo blaženega Antona Martina Slomška in se seznanili z njegovim življenjem in delom. V župnijski cerkvi na Ponikvi smo zapeli nekaj pesmi, gospod župnik pa je preizkusil obnovljene orgle.

Na koncu smo se ustavili še v Šmarju pri Jelšah in si ogledali šmarsko kalvarijo, ki jo zaključi čudovita cerkev s, Roka. Da na poti domov nismo bili žejni, pa je poskrbel šmarski gospod župnik, ki nas je prijazno povabil v svojo klet.

Zadovoljni in polni lepih vtisov smo se že v poznih urah skozi Bizeljsko vračali proti domu.

 

001
nazaj  Stran 1/19  naprej
001
002
003
004
005
006
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži


Karitas

Zadnjo številko revije Žarek dobrote za mesec marec si lahko prenesete ali preberete TUKAJ.