Župnija MIRNA PEČ - 900 let pod varstvom sv. Kancijana

vstopi in moli

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Home Oznanila Oznanila
Oznanila

Svetopisemske urice

E-pošta natisni

 

Molitvena srečanja na podružnici Karteljevo

E-pošta natisni

Bi radi okusili moč Božje ljubezni, prejeli tolažbo, ozdravljenje, novo spoznanje in bili napolnjeni z veseljem in navdušujočim izkustvom živega Boga? Imate željo po molitvi?Se vam porajajo vprašanja zakaj, kako moliti?

»PRIDI IN POGLEJ« (Jn 1,46)

Skupaj molimo, premišljujemo ob branju Svetega pisma, se veselimo, slavimo Vsemogočnega in imamo lastna pričevanja, ki jih je Jezus ozdravil, osvobodil in jih prenovil. Gospod ima z vsakim človekom svoj načrt ljubezni. Okusite in spoznajte, kako velik in dober je Gospod! Z odprtim srcem izročamo svoje življenje Gospodu Jezusu. Gospod nam prinaša svojo luč, da bi razsvetlil našo notranjost, razblinil naše dvome, pregnal našo osamljenost, ozdravil vse, kar je ranjeno, nas dvignil v svoje naročje, da bi nam zašepetal besede ljubezni:« Ti si moj ljubljeni sin, moja ljubljena hči! Odpri mi svoje srce, da bom lahko vstopil in bival s teboj!«

MOLITVENA SREČANJA SO VSAK TEDEN -- OB SREDAH (DOPOLDAN OB 9h ali POPOLDAN OB 17h) - ali popoldan po večerni maši.

APRIL MAJ JUNIJ
dop. 9h pop. 17h dop. 9h pop. 17h dop. 9h pop. 17h
10. april 17. april
8. maj
5. junij
24. april
15. maj 22. maj 12. junij 26. junij


29. maj
19. junij


 

Večer z misijonarjem

E-pošta natisni

V petek, 26. novembra, bomo v naši župniji gostili znanega predavatelja dr. Karla Ocvirka. Ob 18.00 nas bo nagovoril pri sveti maši. Po maši bo v župnišču spregovoril o svoji izkušnji misijonskega dela na Salomonovih otokih. Pri predstavitvi misijona s katerega se je nedavno vrnil bo sodeloval tudi eden od tamkajšnjih bogoslovcev.

Pronicljivo misel prof. Ocvirka ste lahko zasledili v različnih člankih objavljenih v Družini in reviji Misijonska obzorja. Njegovo jasno besedo ste lahko slišali na radiu Ognjišče, ko je komentiral aktualno dogajanje v naši domovini. Lepo povabljeni k srečanju z misijonarjem.

 

Popravilo oken

E-pošta natisni

17. aprila je mojster razstavil in v delavnico odpeljal prvih sedem barvnih oken. Do konca julija jih bo obnovil in ponovno namestil na svoje mesto, nato pa bo v obdelavo vzel še preostala okna. S stekel bo najprej očiščen vodni kamen. Nato bodo s posebnimi smolami zaščitene poslikave, kjer so še kvalitetne. Tam, kjer so se poslikave uničile bodo narejene na novo. Te nove poslikave je potrebno na steklo odžgati pri 700 stopinj C. Med 2. svetovno vojno so bila okna močno poškodovana. Ob popravilu l. 1962 so bili razbiti deli zamenjani z drugimi, ki po barvi izstopajo. Te dele bodo nadomestili novi, ki bodo po barvnem odtenku enaki originalnim.

Celoten vitraž bo nameščen v nov okvir s termopanom, kar bo imelo za posledico boljše tesnenje. To se bo gotovo občutilo posebno v zimskih mesecih.

Obnova 1m2 vitraža stane 1250 €. Eno okno meri skoraj 4 m2. Kdor bi bil pripravljen darovati za obnovo lahko svoj dar odda v župnišču. Z darovi posameznikov in darovi ob pogrebih zbrana sredstva zadoščajo za 1 okno in pol.

 
Več člankov...


Stran 1 od 2

Karitas

Zadnjo številko revije Žarek dobrote za mesec marec si lahko prenesete ali preberete TUKAJ.