Župnija MIRNA PEČ - 900 let pod varstvom sv. Kancijana

vstopi in moli

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Home Slike
Slike

Molitveni dan

E-pošta natisni

»Nosite bremena drug drugemu«

To je bilo geslo molitvenega dneva za duhovne poklice, ki smo ga 11. septembra obhajali po vseh slovenskih škofijah. Verni iz novomeške škofije so se zbrali prav v Mirni Peči. V molitveni uri pred Najsvetejšim smo molili za solidarnost in ljubezen med kristjani in prosili za svetost duhovnikov ter za nove duhovne poklice.

Sveto mašo, ki je sledila, je daroval g. nadškof Andrej Glavan ob somaševanju duhovnikov in sodelovanju ministrantov. Pri njej je bil med kandidate za prezbiterat in diakonat sprejet bogoslovec Mitja Bulič, bogoslovec 5. letnika iz župnije Črmošnjice. Po končani slovesnosti so verniki odšli domov veselih src in sladkih ust. Gospodinje iz naše župnije so namreč pripravile številne sladke dobrote, ki so marsikomu lahko nadomestile dopoldansko malico.

Mitja, ki se je na škofov klic odzval z odločnimi besedami „Tukaj sem“, je priča, da duhovni poklic ni mrtev. Res nam manjka duhovnikov, zato je prav, da za njih prosimo, saj je po škofovih besedah ta poklic danes „izmoljen“. Zatorej naj nam bodo taka skupna molitvena srečanja v spodbudo, da bomo tudi v svojo osebno molitev vključevali naše duhovnike in tudi tiste, ki se za ta poklic še odločajo.

 

Relikvije Alojzija Grozdeta - sobota

E-pošta natisni

Naj vam ostanejo ti trije dnevi v lepem spominu. V tej objavi najdete še slike zadnjega dne tridnevnice, ko ste v procesiji prenesli relikvije v samostan.

 

Relikvije Alojzija Grozdeta - petek

E-pošta natisni

Tudi včerajšnji drugi dan tridnevnice bo ostal v lepem spominu, na to naj vas spominjajo te krasne fotografije katere so nastale.

 

Relikvije Alojzija Grozdeta - četrtek

E-pošta natisni

Slike iz četrtkovega sprejema relikvij blaženega Alojzija Grozdeta.

 

Međugorje 2010

E-pošta natisni

Sedaj je na voljo tudi nekaj slik iz letošnjega festivala mladih v Međugorju. Za tiste, kateri niste šli z nami letos so zato, da vas prepričamo da morate drugo leto z nami. Za tiste pa ki ste bili z nami, pa naj bojo slike za spomin in v opomin na to, kar je vsak doživel.

 


Stran 3 od 4

Karitas

Zadnjo številko revije Žarek dobrote za mesec marec si lahko prenesete ali preberete TUKAJ.