Župnija MIRNA PEČ - 900 let pod varstvom sv. Kancijana

vstopi in moli

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Home Slike
Slike

Grem jaz!

E-pošta natisni

 

900 letnica župnije

E-pošta natisni

 

Postavljanje mlaja

E-pošta natisni

 

Miklavževanje

E-pošta natisni

Sveti Miklavž je krščanski svetnik, znan po svoji darežljivosti. Rodil se je konec tretjega stoletja v Mali Aziji. Bil je škof, zato je oblečen v škofovska liturgična oblačila, na glavi nosi škofovsko mitro, v roki pa škofovsko palico.

Starši veroučencev drugega razreda smo se na pobudo gospoda župnika odločili, da si tudi mirnopeški otroci zaslužijo prihod  tega dobrega moža. Zato smo razmišljali, se organizirali in ga tudi zares povabili. V Kulturnem domu Mirna Peč se je ustavil v nedeljo, 4.12.2011, ob 15.00 uri. Voditelja programa Blažka in Nejc sta nas spretno in zanimivo  vodila skozi njegov življenjepis in nekatere običaje. Pevski zbor Školjke je poskrbel za prijetno glasbeno vzdušje. Ogledali smo si igrico o družini, ki se ima zelo rada, in se je za skupno dobro pripravljena tudi čemu odreči. Nato sta nas presenetila nepovabljena  “parkeljna“. Bolj smo bili veseli angelčkov, ki so nam z zvonenjem naznanili, da Miklavž ni več daleč. In končno smo ga dočakali, dragega Miklavža, morda najbolj priljubljenega svetnika med otroki. Bil je zelo prijazen, obdaroval je vsakega otroka.

Upamo, da se naslednje leto spet srečamo, saj mu obljubljamo, da se bomo še naprej trudili biti ne samo dobri ( to že itak znamo :-)) ), ampak še boljši.

 

Romanje na Poljsko

E-pošta natisni

 


Stran 2 od 4

Karitas

Zadnjo številko revije Žarek dobrote za mesec marec si lahko prenesete ali preberete TUKAJ.