Župnija MIRNA PEČ - 900 let pod varstvom sv. Kancijana

vstopi in moli

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Home Oznanila
Oznanila

Binkošti

E-pošta natisni

 

7. velikonočna nedelja

E-pošta natisni

 

Popravilo oken

E-pošta natisni

17. aprila je mojster razstavil in v delavnico odpeljal prvih sedem barvnih oken. Do konca julija jih bo obnovil in ponovno namestil na svoje mesto, nato pa bo v obdelavo vzel še preostala okna. S stekel bo najprej očiščen vodni kamen. Nato bodo s posebnimi smolami zaščitene poslikave, kjer so še kvalitetne. Tam, kjer so se poslikave uničile bodo narejene na novo. Te nove poslikave je potrebno na steklo odžgati pri 700 stopinj C. Med 2. svetovno vojno so bila okna močno poškodovana. Ob popravilu l. 1962 so bili razbiti deli zamenjani z drugimi, ki po barvi izstopajo. Te dele bodo nadomestili novi, ki bodo po barvnem odtenku enaki originalnim.

Celoten vitraž bo nameščen v nov okvir s termopanom, kar bo imelo za posledico boljše tesnenje. To se bo gotovo občutilo posebno v zimskih mesecih.

Obnova 1m2 vitraža stane 1250 €. Eno okno meri skoraj 4 m2. Kdor bi bil pripravljen darovati za obnovo lahko svoj dar odda v župnišču. Z darovi posameznikov in darovi ob pogrebih zbrana sredstva zadoščajo za 1 okno in pol.

 

Prošnji teden

E-pošta natisni

Ponedeljek, torek in sreda pred praznikom Gospodovega vnebohoda so veliki prošnji dnevi.

Naši predniki so zaupali, da Bog more zanje ugodno urejati povsem zemeljske stvari kot sta dež in dobra letina. Mi pa se prav glede teh vsakdanjih stvari bolj zanašamo na tehniko, na naše znanje, Boga pa uporabljamo le še za zdravnika v sili in za krivca kadar naše znanje in prizadevanje ne da pričakovanih sadov.

V bližnjih prošnjih dnevih naj se pokaže, da še kako računamo na svoje delo, znanje in tehniko toda hkrati priznavamo, da ne zmoremo vsega. Naj bo naše sodelovanje v prošnji procesiji znamenje, da vse izročamo Bogu.

Ob vedno bolj opaznih znamenjih škodljivega poseganja v naravo so nam ti dnevi tudi spodbuda za odgovorno ravnanje z naravnimi dobrinami.

 


Stran 98 od 101

Karitas

Zadnjo številko revije Žarek dobrote za mesec marec si lahko prenesete ali preberete TUKAJ.