Župnija MIRNA PEČ - 900 let pod varstvom sv. Kancijana

vstopi in moli

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Home Dejavnosti Seminarji
Seminar

Tretji teden

E-pošta natisni

Četrtkovo srečanje se je pričelo s sveto mašo, nato pa razmišljanje križevega pota pred Najsvetejšim. Nato smo srečanje nadaljevali ob besedah gospoda župnika, pa tudi ob pričevanjih kar nekaj ljudi v cerkvi. Ves namen pričevanj je bil, da spoznamo kako dober je Gospod in da je resnični čudež, kateri ozdravlja tako naše duhovne kot telesne bolezni.

Pa še gradivo, katero naj vas spremlja ta teden: tretji teden.

 

Drugi teden

E-pošta natisni

V drugem tednu nas je najprej nagovoril gospod Janez Cerkovnik in nam do dobra dokazal kako močan je Bog v njegovem življenju in kako močno mu on zaupa.

Prišel pa je tudi Klemen, kateri je zaupal svojo življenjsko zgodbo, ter kako ga je Gospod rešil iz teme, katera ni imela prihodnosti.

Gradivo drugega tedna: drugi teden.


 

Prvi teden

E-pošta natisni

A verjameš da je Jezus živ?

V četrtek po sveti maši in češčenju pred Najsvetejšim smo bili tudi mi nagovorjeni, da je Jezus še kako živ in da nas prav dobro posluša in razume. Zakonca Brozovič sta pravo znamenje za to. Gospa Metka nam je predstavila kar precej dogodkov iz njenega življenja, kako je spoznala preko družine in otrok, da je Jezus tudi v njenem življenju močno prisoten. Sedaj z možem in njunimi otroci živijo pravo krščansko življenje in to je pravo pričevanje, da lahko Jezusa sprejme kdorkoli izmed nas v svoj vsakdan.

Za ta teden naj vas spremljajo odlomki iz svetega pisma:

  • Jn 20,24-29,
  • Jn 1,29-42,
  • Mt 9,13-20,
  • Jn 21,15-19,
  • Mt 4,18-22.

Še nekaj besed, katere vas naj spremljajo v tem tednu: prvi teden. 

Peto srečanje

E-pošta natisni

Pridite k meni in se odpočijte (Lk 10,21–22)

25 Tedaj je Jezus spregovoril in rekel: »Slavim te, Oče, Gospod neba in zemlje, ker si to prikril modrim in razumnim, razodel pa otročičem. 26 Da, Oče, kajti tako ti je bilo všeč. 27 Vse mi je izročil moj Oče in nihče ne pozna Sina, razen Očeta, in nihče ne pozna Očeta, razen Sina in tistega, komur hoče Sin razodeti. 28 Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek. 29 Vzemite nase moj jarem in učite se od mene, ker sem krotak in v srcu ponižen, in našli boste počitek svojim dušam; 30 kajti moj jarem je prijeten in moje breme je lahko.«

 


Stran 2 od 3

Karitas

Zadnjo številko revije Žarek dobrote za mesec marec si lahko prenesete ali preberete TUKAJ.